Støt den pårørende

Det er en ekstrem følelsesmæssig og psykisk belastning at være pårørende til en alvorligt eller kronisk syg. For den sygdomsramte er de pårørende en uundværlig ressource og vigtig støtte, men de pårørende lever selv med øget risiko for at blive syge eller nedbrudte under de belastende livsvilkår. De kan miste kræfterne, overblikket eller deres tilknytning til arbejdsmarkedet og sociale relationer, hvilket kan have store konsekvenser for hele familiens trivsel.

I pilotprojektet ’Støt den Pårørende’ har Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark i partnerskab med fire medlemsorganisationer udviklet en række støttetilbud til pårørende til alvorligt eller kronisk syge. Tilbud om deltagelse i selvhjælpsgrupper og praktisk hjælp i hjemmet kan hjælpe de pårørende til at håndtere den barske
hverdag og de svære følelser og gøre det nemmere at bevare sociale relationer.

Støtten til de pårørende baserer sig på en frivillig medmenneskelig indsats, som med fordel kan implementeres og forankres i kommunernes arbejde med sundhedsfremme. Modellen kan organiseres som en del af den kommunale forvaltning, som en del af en frivillig forening eller som en hybrid mellem en offentlig og frivillig forening.

Dette inspirationshæfte præsenterer projektets resultater og kan bruges som et praktisk redskab for andre, der har lyst til at arbejde med støtte til pårørende.

Ønsker du større indsigt i projektet og dets resultater, kan du læse evalueringsrapporten.

Fj 400x200

techsoup

gno job

KVM

logo web

Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark // Frederiksgade 78B, 1. //  8000 Aarhus C.
Telefon: 31 67 81 60 // Mandag-Fredag 09.00 - 15.00.

ikon linkedinForfra Webdesignikon facebook
En del af Moesborg NET-UP